info on Aprilia RS125 please

Discussion in 'UK Motorcycles' started by gm4jnw, Aug 17, 2008.

  1. gm4jnw

    gm4jnw Guest

    My son has a Aprilia RS125 Y reg which is playing up, the problem
    sounds to be either the spark plug, plug cap or ignition lead.
    Im going to see him tomorrow and will take the parts to fit.

    The plug is a BR10EG - should find one easy enough (hopefully at
    Halfords)
    I have asked him if there are any markings on the NGK plug cap, he
    cant find any.

    Does anyone know which plug cover its likely to be?
     
    gm4jnw, Aug 17, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Just about any plug cap will do.
     
    The Older Gentleman, Aug 17, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. From memory they tend to be pretty generic, with the angle being the
    main thing that's different.

    What are the symptoms with the bike?
     
    jackhackettuk, Aug 17, 2008
    #3
  4. gm4jnw

    gm4jnw Guest

    The symptoms are, starts but intermittent, can start and run then when
    he stops sometimes it wont start.
    He says that when pulling the spark plug cover off it feels loose and
    there is duck tape around the lead near the cover.
    He also says its been more a problem since the local council have put
    speed bumps on his street.

    As am going over to see him tomorrow have decided that the cheapest
    and simplest option would be to replace the plug and cap and hope
    there is nothing more sinister.

    He knows nothing about bikes but has had it in to an aprilia dealer
    who have replaced the battery and charged him an arm and one leg - it
    suprises me that they didnt replace the plug and cap, especially as
    its wrapped with duck tape!!!
     
    gm4jnw, Aug 17, 2008
    #4
  5. It's a two-stroke....
    I really doubt this is part of the problem.
    Good idea.
    If a new plug and cap don't solve the problem, be prepared for some
    very, very big bills.
     
    The Older Gentleman, Aug 17, 2008
    #5
  6. gm4jnw

    Lozzo Guest

    NGK LB05F

    Hth
     
    Lozzo, Aug 17, 2008
    #6
  7. gm4jnw

    gm4jnw Guest

    Ok down at my sons.
    Replaced the sparkplug and cap, got a good spark.
    There is another problem, the starter only catches then whirres (not
    sure of spelling)
    Fuel seems to be getting through.
    My son says he has his battery on charge every night and sometimes it
    does fire but not every time.

    Any ideas?
     
    gm4jnw, Aug 19, 2008
    #7
  8. gm4jnw

    osvif Guest

    See what problems the LHC has caused even before it's powered-up?
     
    osvif, Aug 19, 2008
    #8
  9. gm4jnw

    gm4jnw Guest

    Problem was the starter motor!!
     
    gm4jnw, Aug 19, 2008
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.